Over ons

De familie De Ville heet U van harte welkom op hun landbouwbedrijf en kaasmakerij.

De Beverse Kaasmakerij is gelegen in Vlaams-Brabant, meer specifiek in het Pajottenland in het middelpunt van de driehoek Lessen, Edingen, Geraardsbergen.

Bever is niet gefusioneerd en is aldus met ca 2000 inwoners de kleinste gemeente van Vlaams-Brabant.

Bever is gelegen op de taalgrens en is derhalve een Nederlandstalige gemeente met faciliteiten voor Franstaligen. De beide landstalen worden er vlot door mekaar gesproken.

Patrick De Ville


Groepsbezoeken

De Beverse Kaasmakerij ontvangt U graag voor een groepsbezoek.

Groepen vanaf 20 personen worden ontvangen na reservatie.

Wij beschikken hiervoor over een geklimatiseerde ontvangstzaal voor ca 55 personen.

Het bedrijf is volledig toegankelijk voor minder mobiele personen.

Een bedrijfsbezoek verloopt als volgt:

  • Ontvangst en verwelkoming van de bezoekers
  • Voorstelling van de streek, het dorp en uiteraard het bedrijf
  • Bezoek aan de kaasproductie en kaasrijping, en landbouwbedrijf met deskundige uitleg over het productieproces
  • Degustatie van 8-tal kaassoorten met drankje
  • Gelegenheid tot vraagstelling
  • Vrijblijvende mogelijkheid tot kaasaankoop

De uitleg kan zowel in het Nederlands, Frans, Engels en Duits gebeuren.

Het landbouw bedrijf

De Beverse Kaasmakerij is een gespecialiseerd melkveebedrijf met bijbehorend jongvee.

De koeien zijn dan ook typische melkrassen.

Het melken gebeurt in een aparte melkstaal volgens het zij-aan-zij systeem waarbij door één persoon 96 koeien per uur kunnen worden gemolken.

Het melksysteem is grotendeels computergestuurd maar visuele controle door de melker blijft belangrijk.

De melk wordt direct gekoeld.

Een belangrijk deel van de direct verse melk wordt tot kaas verwerkt.

De kaasmakerij

De kaasmakerij werd ingericht volgens de strengste hygiënenormen van HACCP en kwaliteitscontrole.

Alleen versgemolken melk van eigen productie wordt gebruikt voor kaasbereiding.

Deze melk wordt gepasteuriseerd en de kaas mag dus door alle bevolkingsgroepen worden geconsumeerd.

De gepasteuriseerde melk stroomt vervolgens in de kaastobben .

Als ingrediënten worden alleen melkfermenten en stremsel gebruikt.

Het bedrijf is naast de bereiding van de natuurkaas vooral gespecialiseerd in de bereiding van kruidenkazen, kaas met hazelnoten en in-bier-gerijpte kazen en kaas met zeewier (algen).

Na het persen en pekelen rijpt de kaas in een geklimatiseerde ruimte bij 14 °C gedurende ongeveer 1 maand.

Kaassoorten

Overzicht van de kaassoorten:

Contact

Locatie

Kerkhove 64 / 1547 Bever (België)